“Če bo odigral nekaj turnirjev, bo Novak favorit na RG”

ATP 28. Mar 202210:55 > 10:55
Foto: Photo by Francois Nel/Getty Images

Drugi grand slam sezone se začenja 22. aprila. Po trenutno dostopnih podatkih bo v Parizu lahko nastopil tudi branilec naslova Novak Đokovič.

Informacijo je potrdila tudi direktorica Roland Garrosa Amelie Mauresmo, medtem ko je možnosti Novaka Đokovića, da še tretjič slavi v Parizu, ocenil nekdanji teniški zvezdnik Mats Wilander.

Đoković je po znanih zapletih ostal brez nastopa v Avstraliji, v letošnji sezoni pa za zdaj nastopil samo na turnirju v Dohi, kjer ga je po dveh zmagah v četrtfinalu zaustavil Jiri Wesely.

“Novak je odpočil glavo in telo in bo neverjetno motiviran. Sedaj je imel časa, da pripravi popoln načrt, da bi RG in Wimbledon dočakal v najboljši možni pripravljenosti. Seveda bi si on želel, da odigra čim več dvobojev, toda če bo odigral še tri turnirje, bo imel skupno 15 dvobojev in v tem primeru mislim, da bo favorit v Parizu. Mislim, da mora pridobiti malo samozavesti pred OP Francije,” meni Wilander, sedemkratni zmagovalec turnirjev velike četverice.

“Nadal je odsoten zaradi poškodbbe in ne bo idealno pripravljen za Roland Garros. Bo lahko treniral s polno močjo? To je glavno vprašanje, zelo napto bo,” je dodal nekdanji švedski tenisač, danes priznani televizijski komentator.

Đoković je v finalu RG leta 2021 do 19. turnirske zmage na grand slamih prišel po velikem preobratu proti Stefanosu Cicipasu, predhodno pa je premagal tudi igralca, ki je omenjeni turnir osvojil 13-krat – Rafaela Nadala.

Komentari

Vaš komentar