Federer zaključil z nastopi na Roland Garrosu

ATP 6. Jun 202117:02
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Organizatorji drugega grand slam turnirju v letošnji sezoni so sporočili, da švicarski teniški igralec Roger Federer ne bo nadaljeval z dvoboji na Roland Garrosu.

“Po pogovoru z mojo ekipo sem se odločil, da se moram danes umakniti iz Roland Garrosa. Po dveh operacijah kolena in več kot enem letu okrevanja je pomembno, da poslušam svoje telo in ga ne obremenim preveč. Navdušen sem, da sem odigral tri tekme. Ni lepšega občutka kot takrat, ko sem na terenu,” je dejal Federer.

Švicar je po zmagi v tretjem krogu nad Dominikom Koepferjem namignil, da se lahko umakne s turnirja. Pred tem je izločil Marina Čilića in Denisa Istomina.

V četrtem krogu bi moral Švicar igrati proti devetemu nosilcu Matteu Berrettiniju, ki pa je zdaj že uvrščen v četrtfinale. Italijan čaka na zmagovalca dvoboja Đoković – Musetti.

“Žal nam je, da se je Roger umaknil potem, ko je v soboto prikazal neverjetno borbo. Vsi smo bili navdušeni, da se je Roger vrnil v Pariz. Želimo mu vse dobro do konca sezone,” je dejal direktor turnirja Guy Forget.

Komentari

Vaš komentar