Halepova odpovedala Pariz

Grand Slam 21. Maj 202111:52
Romunka ne bo napadala še druge lovorike v Parizu. Foto: Cameron Spencer/Getty Images

Romunska teniška igralka Simona Halep je na družbenem omrežju twitter sporočila, da letos ne bo nastopila na turnirju Roland Garros. Drugega izmed turnirjev velike četverice bo izpustila zaradi poškodbe mečne mišice.

Halepova, trenutna tretja na svetovni teniški lestvici, si je mečno mišico poškodovala minuli teden v drugem krogu mastersa v Rimu, ko je predala dvoboj Nemki Angelique Kerber. Po podrobnih pregledih in posvetu s strokovnjaki se je skupaj s svojo ekipo odločila, da grand slam v Parizu odpove. Na igriščih v prestolnici Francije je bila najboljša leta 2018, zato ta odločitev zanjo ni bila lahka.

“S težkim srcem sporočam, da na letošnjem Roland Garrosu ne bom nastopila. Na žalost je poškodba mečne mišice prehuda, časovnica za okrevanje pa je predolga. Odpoved turnirja velike četverice ni v skladu z mojimi športnimi prepričanji, a je trenutno edina in pravilna rešitev. Dejstvo, da me ne bo v Parizu, me žalosti, a bom vso energijo usmerila v uspešno okrevanje, da ostanem pozitivna in se na igrišča varno vrnem čimprej. Roland Garros 2022, prihajam pote!” je na twitterju zapisala Romunka.

29-letnica iz Constante ima sicer poleg osvojenega OP Francije 2019 v svoji zbirki še en pokal s turnirja največje četverice – leta 2019 je zmagala tudi v Wimbledonu.

Komentari

Vaš komentar