Je za Federerjevo odpoved ‘kriva’ Mirka!?!?!?

ATP 7. Jan 202118:45
Cameron Spencer/Getty Images

Roger Federer je nastop na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije odpovedal zaradi poškodbe, kar pa po poročanju nekaterih medijev ni povsem res.

Prvi letošnji grand slam bo zaradi pandemije koronavirusa na sporedu s tritedenskim zamikom in se bo začel 8. februarja. Naslov v Melbournu bo branil Novak Đoković, v Avstraliji pa ne bo Rogerja Federerja. 39-letnik je lani zaigral v polfinalu, nato pa v preostanku nenavadnega leta 2020 prestal dve operaciji kolena ter izpustil preostanek sezone.

Roger je povratek napovedal prav v Avstraliji, konec decembra pa presenetil z odločitvijo, da ga v Melbourne ne bo. Uradni razlog je bila poškodba, a temu kot kaže ni tako.

Andre Sa, nekdanji tenisač, ki pri OP Avstralije skrbi za stike z igralci, je razkril, da Federerja v Melbourne ne bo zaradi odločitve njegove žene Mirke. Federer je Saju v telefonskem pogovoru povedal, da je imel na razpolago dve možnosti. V Avstralijo bi lahko prišel brez družine, česar pa si pri svojih letih in po vseh uspehih ne želi, v nasprotnem primeru pa bi morala njegova žena z otroki po prihodu v Avstralijo v 14-dnevno karanteno. To možnost je prečrtala kar Mirka.

https://twitter.com/FedererBook/status/1347209875995156483?s=20

Sa je prepričan, da lahko Roger zaradi pandemije v naslednjih mesecih, če ne bo bistvenega izboljšanja epidemiološke slike, izpusti še kakšen turnir.

Komentari

Vaš komentar