Krejčikova kraljica Pariza

Grand Slam 12. Jun 202117:10 > 17:14 0 komentarjev
Krejčikova. Foto: Aurelien Morissard

Čehinja Barbora Krejčikova je zmagovalka Roland Garrosa. V finalu je s 6:1, 2:6 in 6:4 ugnala Rusinjo Anastasio Pavljučenkovo.

Barbora Krejčikova je presenetljiva zmagovalka letošnje izvedbe Odprtega prvenstva Francije. 33. igralka svetovne WTA lestvice je bila z 2:1 v nizih boljša od Rusinje, 31. nosilke turnirja, Anastasie Pavljučenkove, ki je v polfinalu izločila Tamaro Zidanšek. Igralki sta na igrišču prebili slabi dve uri, Čehinja pa se je veselila največjega uspeha svoje kariere.

Finalistki letošnjega Roland Garrosa. Foto:
Aurelien Morissard

Prvi niz

Igralki sta tekmo začeli precej nervozno. Že prvi igri na srečanju sta postregli z odvzemom začetnega udarca. Krejčikova je nato povedla z 2:1, kasneje pa je Pavljučenkova ponovno izgubila servis. Čehinja je v prvem nizu igrala veliko bolje. Povedla je že s 4:1, tudi v šesti igri na začetni udarec Rusinje pa ponovno povedla z 0:40 in priložnost tudi izkoristila.

Krejčikova je igrala izjemno suvereno in tako prvi niz dobila s 6:1. Pavljučenkova ni dobila niti ene igre na svoj začetni udarec.

Drugi niz

Na igrišču Philippe Chatrier smo videli povsem drugačen drugi niz od prvega. Bolje ga je začela Rusinja, ki je odvzela začetni udarec Čehinje in povedla s 3:0. Pavljučenkova je v drugem nizu še naprej igrala veliko bolje kot v prvem. Krejčikova je z nekaj napakami (tudi dvojnimi napakami) podarila šesto igro drugega niza Rusinji. Ta je tako prišla do prednosti s 5:2.

Zdravniški odmor Pavljučenkove. Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Za Pavljučenkovo vse vseeno ni bilo rožnato. V eni izmed točk je namreč staknila lažjo poškodbo zadnje stegenske mišice, zato je potrebovala zdravniško pomoč. Po odmoru pa je suvereno zaključila niz in ga dobila s 6:2.

Tretji niz

V letošnji sezoni je Krejčikova izjemno zanseljiva v tretjih nizih obračunov. Dobila je devet takšnih tekem, izgubila pa le eno (proti Poljakinji Igi Swiatek v Rimu). Pavljučenkova na drugi strani je imela pred današnjim obračunom razmerje zmag in porazov v tretjem nizu 5-3.

Krejčikova v tertji igri tretjega niza prišla do odvzema servisa, prednost pa ni trajala dolgo. Že v četrti igri je Pavljučenkova odgovorila in izenačila, kasneje pa tudi povedla. Krejčikova je kadzirala tempo v tretjem nizu in ga dobila s 6:4. Tako je osvojila svoj prvi naslov za Grand Slam v kategoriji posameznic. Dvakrat je že slavila med dvojicami: leta 2018 je osvojila tako Roland Garros kot tudi Wimbledon.

Moški finale med Novakom Đokovićem in Stefanosom Cicipasom bo jutri.

Roland Garros, WTA finale

Barbora Krejčikova (Češ) – Anastasia Pavljučenkova (31/Rus): 6:1, 2:6, 6:4

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!