L’Equipe: Australian Open se ne bo začel pred 8. februarjem

Scott Barbour/Getty Images

Francoski časnik L'Equipe je poročal, da bo začetek OP Avstralije, prvega grand slama v novi teniški sezoni, zaradi ukrepov za preprečevanje koronavirusa odložen do 8. februarja. V Melbournu, kjer tradicionalno poteka avstralski grand slam, še niso sprejeli odločitve, kdaj bodo igralcem spustili v državo.

Vse je seveda odvisno od odločitev vlade avstralske zvezne države Viktorija. Vlada naj bi igralcem dovolila prihod iz tujine med 15. in 17. januarjem, kar pomeni, da se bo prvi grand slam v letu 2021 začel z vsaj tridetensko zamudo.

Igralce ob živce spravljajo strogi ukrepi, upajo pa, da zanje slednji ne bodo veljali. Za to je sicer malo možnosti. Zaenkrat se pričakuje, da bodo igralci po prihodu v Avstralijo najprej dva tedna v karanteni, med katero pa bodo lahko trenirali in se pripravljali na turnir, hkrati pa nastopili tudi na kakšnem od pripravljalnih turnirjev pred začetkom OP Avstralije.

Začetek Australian Opna je bil najprej načrtovan 18. januarja, predstavniti avstralske teniške zveze pa za zdaj še ne želijo razkriti dogovorov z igralci o izvedbi turnirja.

V zadnji sezoni je zaradi pandemije koronavirusa odpadel Wimbledon, pariški Roland Garros in US Open pa so izpeljali z zamikom in pod posebnimi pogoji. Turnir v Melbournu je potekal januarja, ko pandemija še ni izbruhnila.

Naslov med moškimi bo v Melbournu branil Srb Novak Đoković, med posameznicami pa je bila najboljša Američanka ruskega rodu Sofia Kenin.

Komentari

Vaš komentar