Medvedjev: Do zmage mi je pomagala Đokovićeva mentaliteta

Grand Slam 26. Jan 202216:38 > 16:54
Daniil Medvedev
Quinn Rooney/Getty Images

Po preobratu in zmagi v četrtfinalu OP Avstralije nad Felixom Auger Aliassimom je Danil Medvedjev spet zablestel med pogovorom takoj po koncu tekme.

Kanadčana je “Medo” ugnal s 3-2 v nizih, potem ko mu je med drugim ubranil tudi zaključno žogico za zmago.

Na vprašanje Jima Courierja, kako mu je uspelo nadoknaditi zaostanek 0-2 v nizih, je Rus odgovoril: “Vem, da se to nekaterim ne bo dopadlo, toda v težkih trenutkih sem pomislil, kaj bi naredil Novak (op.a.: Đoković).” Nekateri gledalci na tribunah Rod Laver Arene so komentar pospremili z glavnimi žvižgi, jih je bilo pa vseeno kar nekaj tudi navdušenih.

Medvedjev se je na koncu po 4 urah in 43 minutah razveselil zmage z izidom 6:7 (4), 3:6, 7:6 (2), 7:5, 6:4. “Novak je eden izmed največjih šampionov. No, pa tudi Rafa in Roger. Veliko takih tekem so dobili. Rekel sem si, da se bom tudi v primeru poraza vsaj maksimalno potrudil, da bo za napredovanje garal,” je dodal Rus.

V polfinalu bo moči meril z Grkom Stefanosom Cicipasom. Proti Grku “Medo” v medsebojnih srečanjih vodi s 6:2, prvega finalista med posamezniki pa bo dala tekma med Matteom Berrettinijem in Rafaelom Nadalom.

Komentari

Vaš komentar