Namesto spektakla tiha maša, v polfinale še Cicipas

ATP 8. Jun 202123:33 > 23:54
Twitter

Stefanos Cicipas je ponovil septembrski dosežek ter se v Parizu spet prebil (vsaj) med najboljše štiri. V četrtfinalu je Grk z izidom 6:3, 7:6 (3), 7:5 odpravil Rusa, Danila Medvedjeva in se tako tretjič v karieri prebil med najboljše štiri na turnirjih za Grand Slam.

Dvoboj je zaradi policijske ure potekal pred praznimi tribunami, tako da se je občasno zaslišal le aplavz peščice ljudi, ki so spremljali oba igralca. V medsebojnih srečanjih je Cicipas znižal na 2-6, je pa “Medotu” uspela vsaj najatraktivnejša točka srečanja:

Srečanje, ki je trajalo nekaj manj kot 2 uri in pol, je Medvedev zaključil s servisom pod roko, kar je Cicipas dočakal pripravljen in torkov program spravil “pod streho” z neubranljivim backhand udarcem ob Rusu.

Za uvrstitev v nedeljski finale se bo 22-letni Atenčan boril proti vrstniku, Alexandru Zverevu iz Nemčije, s katerim sta se doslej pomerila sedemkrat.

Petkrat se je zmage veselil Cicipas, dvakrat je k mreži nasmejan prišel Zverev, tudi v edinem letošnjem srečanju, ko je dobil finale Acapulca (6:4, 7:6).

Jutri bosta na delu še glavna favorita za končno zmago. Novaka Đokovića čaka obračun z Italijanom Matteom Berrettinijem, medtem ko se bo branilec naslova Rafael Nadal boril proti Argentincu Diegu Schwartzmanu.

 

Komentari

Vaš komentar