Nekdanji zmagovalki turnirjev velike četverice grozi ječa

Grand Slam 22. Dec 202117:23 > 17:30 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Štirikratna zmagovalka turnirjev velike četverice in nekdanja št. 1 svetovnega tenisa, Arantxa Sanchez Vicario se sooča s hudimi obtožbami, da je s svojim partnerjem vlekla nelegalne finančne poteze. Grozi ji denarna kazen in štiriletna zaporna kazen.

Tožilci Sanchez Vicario dolžijo nelegalnega prenosa sredstev za plačilo dolga, kar naj bi nekdanja igralka in kapetanka španske reprezentance v Pokalu Billie Jean King počela po navodilih svojega bivšega moža Josepa Santacane.

Trikratna zmagovalka Rolanda Garrosa je preselila svoje premoženje, da bi se izognila plačilu dolga v Banque de Luxembourg, ki je od leta 2010 od Španke terjala znesek, ki sega v več milijonov evrov, poroča El Pais. Banka se je, po večletnih zahtevah za odplačilo dolga, sedaj obrnila na špansko sodišče.

Santacana si je po poročanju omenjenega časnika izmislil načrt, s katerim bi se po štirih finančnih operacijah (beri: prevarah) plačilu dolga banki lahko s Sanchez Vicario izognila. Banque de Luxembourg je teniški igralki sredstva posodila za kritje globe pri predhodni davčni utaji.

Velika “riba”

Gre za novico, ki je močno zatresla športni svet, saj je govora o španski teniški legendi, ki je bila pred kratkim uvrščena tudi v teniški hram slavnih v Newportu. Sanchez Vicario ima v svojem rezimeju kar 14 naslovov s turnirjev velike četverice, če štejemo še nastope med dvojicami.

Med posameznicami je največje uspehe požela v letih 1989, 1994 in 1998, ko je osvojila pariških Grand Slam na pesku, leta 1994 je bila najboljša tudi na OP ZDA, medtem ko ji je v Wimbledonu dvakrat zapored spodletelo v finalu. Tako leta 1995 kot 1996 je bila od nje boljša Nemka Steffi Graf.

Santacani in Sanchez Vicario sodišče sedaj družno očita, da sta izpraznila bančne račune, se znebila denarja, ki sta ga prejela iz sodnih postopkov, “podmazala” novinarje za intervju, ki njuni imeni skuša oprati vseh obtožb, poleg tega pa sta se protipravno znebila določenih nepremičnin v Katlaoniji.

Poleg štiriletne zaporne kazni obema grozi še plačilo dobrih 6 milijonov kazni. Španka ves čas sodnega pregona trdi, da je finančne mahinacije počela po nareku svojega partnerja, s katerim sta se leta 2018 ločila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!