Rafa prestrašil svoje pristaše, nato pa ‘El Péqueja’ zmlel

ATP 9. Jun 202118:18 > 18:47
Twitter

Rafael Nadal je v četrtfinalu Rolanda Garrosa po dveh urah in 40 minutah z izidom 6:3, 4:6, 6:4 in 6:0 ugnal Argentinca Diega Schwartzmana ter se med elitno četverico turnirja pridružil Alexandru Zverevu in Stefanosu Cicipasu.

Ob koncu drugega niza, ki ga je dobil nizkorasli ‘El Péque’ in na začetku tretjega, je Nadal deloval utrujen, težko je razvozlal, kam bo Argentinec poslal zarotiran servis, v izmenjavah pa je bil tekmec vsaj enakopraven.

A ob koncu tretjega dela srečanja je Nadal spet pokazal svojo prepoznavno igro, ko mu  enostavno ne smeš dovoliti, da pride do lagodnega forehand udarca, saj te Španec v tem primeru premaga bodisi z “winnerjem”, ali pa ti pošlje tako zarotirano težko in globoko žogo, da odgovor ni možen.

Tekmo je kralj peska zaključil z devetimi zaporedno osvojenimi igrami…

Tradicija se nadaljuje – Rafa na Rolandu Garrosu še nikdar ni izgubil niza, potem ko je povedel z ena proti nič, prav tako še nikdar ni izgubil srečanja, ko bi na pariškem pesku povedel z 2-1 (18 proti 0)!

V medsebojnih srečanjih je proti Schwartzmanu povedel že z 11-1, edina zmaga za Argentinca je prišla lani jeseni v Rimu. Še to, Nadal je na pariškem pesku zmagal že 105-ič, porazila sta ga le dva junaka: Robin Söderling (2009) in Novak Đoković (2016).

Za vstop v svoj 14. finale OP Francije se bo Nadal pomeril proti uspešnejšemu v večernem obračunu Đokovića in Mattea Berrettinija.

Komentari

Vaš komentar