V Wimbledonu letos ne bo ‘taborjenja’ za nakup vstopnic

Grand Slam 18. Mar 202118:13
Wimbledon
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Organizatorji največjega teniškega turnirja na svetu v Wimbledonu so razkrili, kako bo letos potekala prodaja vstopnic. Tradicionalno gnetenje množice za dragocen košček papirja pred All England Clubom zaradi zdravstvenih in varnostnih ukrepov odpade, kar pomeni, da teniški navijači za nakup vstopnice ne bodo 'taborili' pred legendarnim klubom.

Še vedno živimo v težkih in zahtevnih časih, naše misli pa so z vsemi, ki jih je prizadela pandemija novega koronavirusa. Na obzorju so znaki, ki kažejo, da se bomo kmalu vrnili v normalno življenje, a letošnje razmere tega še ne omogočajo. V vsakem primeru bomo delovali v skladu z načrti vlade in smo previdno optimistični,” razkriva pri mož All England Cluba Ian Hewitt.

Zaenkrat še ni jasno, če bo Wimbledon, ki je na sporedu med 28. junijam in 11. julijem, potekal pred navijači. Prireditelji turnirja so navkljub vsemu že pripravili načrte za oglede dvobojev z zmanjšanim številom navijačev, hkrati pa opozarjajo, da se razmere iz dneva v dan spreminjajo.

Lani je Wimbledon zaradi pandemije koronavirusa odpadel prvič po letu 1945.

Letošnji turnir prinaša še eno veliko spremembo. Vsi teniški igralci in igralke ter njihovu spremljevalci bodo v času letošnjega turnirja lahko bivali samo v uradnih hotelih. Najemanje zasebnih hiš torej letos ne pride v poštev.

Komentari

Vaš komentar