Zaplet pred OP Avstralije: cepljena, a z “nepravim” cepivom

Grand Slam 21. Dec 202120:00 > 20:07 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Ruska teniška igralka Natalija Vihljanceva je upoštevala nasvet organizatorjev OP Avstralije in se cepila. Ima pa en nepremostljiv problem: prejela je odmerek ruskega cepiva Sputnik, ki ga avstralske oblasti ne priznavajo kot primernega.

Vihljanceva, ki je svoj dosedanji vrhunec kariere dosegla s finalom travnatega turnirja v Rosmalnu pred štirimi leti, bo izpustila prvi vrhunec sezone v Melbournu.

24-letnica je na to temo dejala: “Žal na OP Avstralije ne bom nastopila, sem pa zadovoljna z ravnjo tenisa, ki sem jo kazala ob koncu leta. Rada bi igrala v Avstraliji, toda tam Sputnik ni potrjen kot primerno cepivo.” Rusinja je bila na WTA lestvici najbolje uvrščena na 54. mesto.

Scott Barbour/Getty Images

Avstralija, prizorišče prvega vrhunca sezone za moške in ženske (17. do 30. januar 2022), za zdaj cepiva Sputnik V še ne odobrava in vsi tisti, ki so se z njim cepili, v državo ne morejo vstopiti. Tamkajšnja vlada je “kljukico” dala najprej naslednjim proizvajalcem: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna in Johnson&Johnson.

Na začetku novembra so se temu seznamu pridružili še Sinovac, Sinopharm Kitajska, Bharat Biotech in pa AstraZeneca, ki ga proizvaja indijski Serum Institute.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!