Zidanšek igraje v drugi krog, Juvan na “vlakcu smrti”

Grand Slam 24. Maj 202219:38 > 20:50
Delite:
Foto: Guliverimage

Tamara Zidanšek je v svojem prvem nastopu na Rolandu Garrosu 2022 gladko napredovala, potem ko je bila po slabi uri in četrt s 6:2 in 6:2 boljša od Američanke, Claire Liu. Zgledu je nato sledila še Kaja Juvan, ki je Rusinjo Oksano Selehmetevo porazila s 7:5 in 7:6.

Konjičanka je misijo OP Francije 2022 začela izvrstno, kar je dober obet, saj mora braniti ogromno točk od lani, ko se je na tem prizorišču senzacionalno prebila celo do polfinala.

Proti nekdanji zmagovalki mladinskega Wimbledona, ki je v Pariz prišla z odlično popotnico izidov na peščeni podlagi (12-3), je Tamara hitro prišla do vodstva, prvi niz pa zaključila celo brez ponujene žogice za odvzem servisa. V drugem je prvi egipčanski “lopar”, Mayar Sherif.

Triler na igrišču št. 12

Danes je Tamari izvrstno služil forehand udarec, s svojega desnega “krila” je bila praktično nezgrešljiva, skupno je zbrala 15 “winnerjev”, pohvalno pa je tudi to, da je bila izjemno natančna pri zadevanju prvih začetnih udarcev (78 %).

Skoraj hkrati s Tamaro je boj za uvrstitev čez prvo prepreko začela tudi 21-letna Ljubljančanka Kaja Juvan. Njen boj z 19-letno rusko kvalifikantno Oksano Selehmetovo je bil precej bolj dramatičen.

Juvan in Selehmeteva se poznata z mladinskih OI v Buenos Airesu 2018. Tedaj se je po treh nizih zmage veselila igralka iz ljubljanskih Kosez, ki je kasneje na tistem tekmovanju osvojila zlato kolajno.

Potem, ko je bila nedavna finalistka Strasbourga v prvem nizu skoraj ves čas v prednosti, je Selehmeteva povedla 5:4 in imela na servis Kaje tri vezane “set” žogice. Slovenska predstavnica se je odzvala izjemno ter z delnim izidom 13 proti 3 v doseženih točkah prvi niz dobila po 50 minutah.

Tudi drugi niz je postregel z rezultatskim “vlakcem smrti” – Rusinja je povedla s 5:0, Kaja je delovala nemotivirano in utrujeno, a se postopoma vrnila v igro za zmago po dveh nizih, potem ko je nanizala kar pet zaporednih iger!

Kaja Juvan. Foto: guliverimage

V “tie-breaku” je nato Kaja spet zaostajala (1:3), v odločilnih trenutkih pa dokazala, da izkušnje vendarle nekaj štejejo in tekmo zaključila po nekaj manj kot dveh urah. Podaljšano igro je dobila z izidom 7:4.

Aljaž le še med posamezniki

Svojo prvo uvrstitev med najboljših 32 na pariškem turnirju za Grand Slam bo v četrtek lovila proti tretji nosilki turnirja, Španki Pauli Badosi. Ta je danes domačinki Fioni Ferro oddala le tri igre (6:2, 6:0).

Srečanje med Juvan in Selehmetevo teniških sladokuscev ni ravno navdušilo. Dekleti sta sproducirali skupno kar 85 neizsiljenih napak (45 jih je napravila Rusinja), na drugi strani pa zablesteli z le 37 “winnerji” (19:18 za Kajo).

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope v konkurenci moških dvojic na odprtem prvenstvu Francije v Parizu končal že v prvem krogu. V navezi s Srbom Filipom Krajinovićem je moral priznati premoč petnajstima nosilcema, Argentincu Maximu Gonzalezu in Brazilcu Marcelu Melu, ki sta zmagala s 6:4, 6:2.

Komentari

Vaš komentar