Zverev pozna časovnico vrnitve, manjkal bo na vrhuncu sezone

Grand Slam 7. Jun 202210:28 > 10:50
Alexander Zverev. FOTO: Getty Images/Matthew Stockman

Alexander Zverev, ki se je v polfinalu OP Francije na srečanju proti Rafaelu Nadalu poškodoval, bo s teniških igrišč odsoten vsaj en mesec.

Nemec, ki je proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja izgubljal 0-1 v nizih, si je na srečanju grdo zvil gleženj ravno, ko sta z “Rafo” zavila v podaljšano igro drugega niza.

Pri padcu, ko je lovil udarec na forhend, si je trenutno tretji igralec sveta potrgal vezi v desni nogi, zdravniška slika pa je včeraj pokazala, da bo za okrevanje in tekmovanje na najvišji ravni potreboval od štiri do šest tednov “pavze”. To pomeni, da bo aktualni olimpijski zmagovalec zagotovo izpustil Wimbledon.

Tekmovanje v All England Clubu, ki ga boste lahko tudi letos spremljali na programih televizije Sportklub, se začne 27. junija. Zverevu za uteho kot zadnji vrhunec sezone ostaja nastop konec avgusta v Flushing Meadowsu, na OP ZDA (29. avgusta).

Kljub odsotnosti se bo Nemec v ponedeljek znašel na 2. mestu ATP lestvice, zaostajal bo le za Danilom Medvedjevim, prehitel bo Novaka Đokovića.

Komentari

Vaš komentar