Madrid: Zidanškova uspešna v kvalifikacijah; Djokovića ne bo

ATP 28. Apr 202113:21 > 20:12 0 komentarjev
Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek je uspešno prestala kvalifikacije v Madridu. Foto: Icon Sportswire via AP Images

Tamara Zidanšek se je uvrstila na glavni del turnirja v Madridu in bo tam edina slovenska predstavnica.

Na zadnji stopnički kvalifikacij je Konjičanka po zgolj 48 minutah premagala Tajvanko in 65. igralko na WTA lestvici Su-Wei Hsieh s 6:1 in 6:0. Zidanškova, ki trenutno zaseda 80. mesto, je v kvalifikacijah med drugim premagala še eno slovensko tenisačico Kajo Juvan.

Zanimivo, Zidanškova se bo v 1. krogu turnirja serije 1000 pomerila prav proti svoji današnji nasprotnici, saj je Tajvanka po odpovedi ene izmed igralk dobila “vstopnico” v glavni del tekmovanja kot srečna poraženka.

Žal se kasneje ni uspelo uvrstiti še Poloni Hercog, ki je po treh nizih izgubila s Hrvatico, ki nastopa za ZDA, Bernardo Pero, pa čeprav je Mariborčanka v drugem nizu ubranila kar 5 zaključnih žogic in izsilila tretji niz.

Preseneča pa odločitev prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića, da ga ne bo na turnir serije Masters v Madridu. Srb se bo namesto turnirja v Španiji udeležil še enega ATP turnirja serije 250 v Beogradu. Na prvem, ki se je končal minuli vikend, je izpadel v polfinalu proti Rusu Aslanu Karacevu.

Madridski teniški teden se začne v petek, trajal pa bo vse do nedelje 9. maja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!