Nadal ne ve, ali bo zaigral v polfinalu

ATP 7. Jul 20228:55 0 komentarjev
Foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane.

Rafael Nadal se je z zmago proti Američanu Taylorju Fritzu uvrstil v polfinale teniškega turnirja v Wimbledonu. A kot priznava izvrstni Španec, še ni prepričan ali bo v njem tudi zaigral.

Nadal je četrtfinalni dvoboj po več kot štirih urah dobil s 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 (4), v petek pa se bo za vstop v finale pomeril proti Avstralcu Nicku Kyrgiosu. A do dvoboja morda sploh ne bo prišlo, saj je imel Majorčan med obračunom proti Američanu težave s trebušnimi mišicami, zaradi česar je celo razmišljal, da predčasno konča svoj nastop.

“Ni se lahko posloviti od Wimbledona, četudi so bolečine zelo hude. Želel sem končati dvoboj, boril sem se in sem ponosen, da mi je v zahtevnih pogojih uspelo biti enakovreden. Vseeno ne vem, ali bom v petek nastopil. Jasnega odgovora vam še ne morem dati, saj ne vem, kaj se bo zgodilo jutri. Že nekaj časa imam težave s trebušnimi mišicami, prav zdaj pa je bilo najhujše,” je potarnal Nadal.

Na novinarski konferenci po dvoboju je sicer pokomentiral tudi navedbe, da mu je predajo svetoval tudi njegov oče.

“Zelo težko odstopim sredi obračuna. Dolgo sem razmišljal o tem. Dejali so mi, naj se predam, vendar tega zares ne maram,” je dejal zmagovalec 22 turnirjev za Grand Slam. “Zdaj se spopadam s stvarmi, s katerimi se mi v preteklosti ni bilo treba. A navadil sem se tako na težave kot bolečine. Danes ni bil najtežji dan, kar se tega tiče. Bomo videli, kaj bodo jutri pokazali pregledi,” je še povedal Španec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!