Nole: Za mano sta nepozabni tekmi, ki ju bom pomnil za vedno

ATP 13. Jun 202122:13 > 22:21
Foto: Guliverimage

Še devetnajstič v karieri je bil Novak Đoković najboljši na turnirjih velike četverice. V finalu odprtega prvenstva Francije se je drugega naslova v Parizu veselil po preobratu, ko je proti Grku Stefanosu Cicipasu zaostajal že z 0:2 v nizih.

Po velikem preobratu je bil Novak Đoković v prvih odzivih na stadionu Philippa Chatrierja jasno dobre volje: “Rad bi pozdravil vse ljudi v Srbiji, ki me podpirajo, vem da jih je veliko spremljalo današnjo tekmo. Hvala tudi vsem navijačem, ki so danes navijali, ne le zame, temveč tudi za Stefanosa. Vzdušje je bilo izjemno, za mano sta dve nepozabni tekmi, najprej proti Nadalu, danes še proti Cicipasu. Teh zadnjih 48 ur si bom zapomnil za vedno.”

V nadaljevanju izjave je nekaj besed namenil še današnjemu tekmecu, ki je bil po prvih dveh nizih blizu zmage v svojem prvem finalu za grand slam, a je bil Srb v nadaljevanju tekme enostavno premočan.

“Rad bi pozdravil tudi vse prijatelje v Grčiji, Srbija je bila vedno v dobrih odnosih z Grki. Razumem, kaj prestaja ob tem porazu, poznam te občutke. Na takšnih tekmah se naučiš največ. Kolikor poznam njega in njegovo ekipo, vem, da bo iz tega prišel še močnejši. Zagotovo bo v prihodnosti zmagal veliko turnirjev velike četverice. Grki brez skrbi, imate odlično prihodnost, tako v moški kot v ženski konkurenci!” je Cicipasu in Grkom na dušo popihal Đoković, ki še naprej ostaja prvi igralec sveta.

Vrhunci finala Roland Garrosa:

Komentari

Vaš komentar