Okužbo je staknil tudi Nadal

Tenis 20. Dec 202112:08 > 13:32 2 komentarja
Foto. Guliverimage

Eden najboljših teniških igralcev vseh časov Rafael Nadal je sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus. Španec, ki je pretekli teden nastopal na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju, je pozitiven rezultat testa prejel ob vrnitvi v domovino.

Rafael Nadal je postal le še eden izmed športnikov, ki so v zadnjem času prejeli pozitiven izid PCR testiranja na koronavirus. Novico je svojim sledilcem sporočil na twitterju, kjer je zapisal, da je izid testa izvedel ob vrnitvi iz Abu Dabija. Tam je minuli teden nastopal na ekshibicijskem turnirju, po porazu z Andyjem Murrayjem (3:6, 5:7) je izpadel v polfinalu.

Dvajsetkratni zmagovalec grand slamov je v svojem zapisu sporočil se, da ima trenutno nekaj manjših simptomov, a upa, da se bo stanje v kratkem izboljšalo. “Trenutno sem v samoizolaciji, o okužbi pa sem že obvestil vse, ki so bili v stiku z menoj. Kot posledica te situacije bom zelo verjetno prilagodil koledar v naslednjih tednih, o spremembah vas bom seveda obvestil. Hvala za razumevanje in podporo že vnaprej,” je še zapisal 35-letnik z Mallorce.

Nadal se je sicer po daljši odsotnosti vrnil na igrišča, že prej pa njegov nastop na januarskem prvem turnirju velike četverice v Melbournu ni bil stoodstoten. Zdaj se je znašel še pod veliko večjim vprašajem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje