Slovenija ima vzhajajočo teniško senzacijo

ATP 20. Dec 202122:43 > 23:16 1 komentar
Foto: Twitter

Svetovno znani teniški turnir Orange Bowl na Floridi, ki je za mladince do 12 leta ta teden potekal v Salvadore Parku (Coral Gables, Miami), gre v roke Slovenca, Svita Suljića.

V finalu turnirja na zelenem pesku je član znane francoske teniške akademije Patricka Muratoglouja deklasiral Kolumbijca, Juana Miguela Bolivarja (6:3, 6:0). Za Suljića je to največji dosežek mlade kariere.

Svit Suljić je v mesecu novembru navdušil z izjemnimi predstavami na turnirju najboljših igralcev v Evropi, ko je na igriščih akademije Rafaela Nadala prišel vse do finala.

Na t.i. Tennis Europe Masters turnirju do 12. leta starosti je premagal 5 nasprotnikov, v finalu pa po izjemno tesnem zaključku klonil proti Rusu Savvi Rybakinu.

Na Orange Bowl U12 je Suljić nanizal je sedem zmag, s čimer si je priboril pozornost svetovne javnosti. Suljić je v polfinalu s 4:6, 6:2 in 6:2 ugnal Američana Jordana Leeja, še pred tem pa je s 6:2 in 6:2 nadigral Britanca Marka Cebana, s katerim se je pomeril že na prej omenjenem turnirju v Španiji.

Ni dvoma, prihodnost slovenskega tenisa je bleščeča!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje