Tamara Zidanšek uspešno v drugi krog dvojic, Kaja Juvan ne

Tenis 12. Sep 202220:57 0 komentarjev
Tamara Zidanšek na pariškem pesku. Foto: Guliverimages

Tamara Zidanšek je napredovala v drugi krog dvojic na turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu. Skupaj z Madžarko Timeo Babos sta s 6:2, 6:1 premagali sestri dvojčici Yano in Tayisiyo Morderger iz Nemčije. Kaja Juvan in Nemka Anna-Lena Friedsam pa sta z 2:6, 7:5, 3:10 izgubili proti rusko-nemški dvojici Jekaterina Aleksandrova/Vivian Heisen.

Slovenka in Madžarka čakata na boljši iz obračuna med rusko-brazilsko dvojico Alena Fomina/Ingrid Martins in britansko navezo Alicia Barnett/Olivia Nicholls.

V Kijevu rojeni nemški predstavnici nista imeli možnosti proti precej bolj izkušenejšima tekmovalkama v konkurenci dvojic, ki sta dosegli šest odvzemov servisa, v primerjavi z enim Nemk.

Manj uspešna je bila med dvojicami Kaja Juvan. Skupaj z Nemko Anno-Leno Friedsam sta sicer tretjima nosilkama odščipnili niz, v podaljšani igri do deset pa sta bili povsem nemočni (10:3).

Prvi sta se sicer v konkurenci dvojic od Slovenk predstavili Pia Lovrič in Lara Smejkal. Proti Španki Cristini Bucsa in Slovakinji Terezi Mihalikova sta bili brez možnosti, tekmici sta bili boljši s 6:2, 6:1.

Prva nosilka turnirja Britanka Emma Raducanu, zmagovalka lanskega Odprtega prvenstva ZDA, je preko Ukrajinke Dajane Jastremske napredovala v drugi krog. Brez težav je z nasprotnico v prvem krogu opravila tudi druga nosilka Brazilka Beatriz Haddad Maia, ki je bila s 7:6 (3) in 6:3 boljša od Danke Clare Tauson. Napredovali sta tudi dve Rusinji: peta nosilka Jekaterina Aleksandrova in deveta nosilka Anastasija Potapova.

Danes je med posameznicami igrala tudi Živa Falkner, od katere je bila v drugem, zadnjem krogu kvalifikacij s 6:3, 6:0 boljša Romunka Elena-Gabriela Ruse, 96. igralka lestvice WTA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!