Sanjski polfinale med Nadalom in Federerjem

Ljubljana – V polfinalu prvega grand slam turnirja v Melbournu se bosta pomerila stara rivala Rafael Nadal in Roger Federer. Za drugo mesto v finalu se bosta udarila Stanislas Wawrinka in Tomaš Berdych.

Roger Federer je v najbolj zvezdniškem četrtfinalu v deželi tam spodaj sicer izgubil prvi niz na OP Avstralije, a kljub temu brez večjih težav s 3:1 odpravil Andyja Murrayja. Škot je šele v tretjem nizu ujel ritem FedExa in svojim navijačem ponudil vsaj nekaj upanja, ko je po podaljšani igri znižal na 1:2. V četrtem nizu je Federer v osmi igri znova odvzel servis Murrayju in napravil odločilni korak do zmage. Murray po poškodbi in operaciji hrbta očitno še potrebuje nekaj časa, preden se bo vrnil v sam svetovni vrh.

Odlično razpoloženega Federerja na drugi strani v polfinalu čaka stari znanec Rafael Nadal. Španec je imel v četrtfinalu kar nekaj dela z izbrancem Marije Šarapove, Grigorjem Dimitrovim. Bolgar je začel silovito in po pol ure dobil prvi niz. Nadal se je hitro vrnil v igro, vendar moral za zmago gararti do konca, saj je drugi in tretji niz dobil šele po podaljšani igri, v zadnjem pa slavil s 6:2.

Federer in Nadal se bosta v polfinalu srečala že 33. Španec ima trenutno 22 zmag, od tega tudi štiri v letu 2013.

V drugem polfinalu bomo gledali obračun Stanislasa Wawrinke in Tomaša Berdycha. Švicar je presenetljivo s 3:2 izločil drugega nosilca Novaka Đokovića. Stan The Man je s tem končal triletno vladavino Srba v Melbournu in se mu maščeval za lanskoletni dramatični poraz. Wawrinko od finala loči Tomaš Berdych, ki je kar nekoliko v senci s 3:1 v nizih odpravil Davida Ferrerja.

OP Avstralije, četrtfinale:

Rafael Nadal (Špa, 1) : Grigor Dimitrov (Bol, 22) 3:6, 7:6 (3), 7:6 (7), 6:2
Roger Federer (Švi, 6)
: Andy Murray (VBr, 4) 6:3, 6:4, 6:7 (6), 6:3
Stanislas Wawrinka (Švi, 8)
: Novak Đoković (Srb, 2) 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7
Tomaš Berdych (Češ, 7)
: David Ferrer (Špa, 3) 6:1, 6:4, 2:6, 6:4

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images