Superiorni Nadal še enkrat več ustavil Federerja

Tenis ostalo 24. Jan 201413:52

Ljubljana – Rafael Nadal še naprej ostaja trn v peti Rogerja Federerja. Španec je v polfinalu OP Avstralije v Melbournu brez večjih težav s 3:0 odpravil Švicarja, da bi se v finalu lahko pomeril z njegovim rojakom Stanislasom Wawrinko.

Roger Federer je vse do polfinala in obračuna z Rafaelom Nadalom spominjal na najboljše čase. Njegovi navijači so že razmišljali o 18. naslovu na turnirjih za grand slam, a vse to je bil račun brez krčmarja. Nadal je še nadgradil svojo igro in prevladoval v vseh elemntih igre. Španec si je skupno priigral kar 14 priložnosti za brejk, Federer le dve.

Še najbolj napet je bil prvi niz, ki ga je Nadal dobil po podaljšani igri. V drugem in tretjem Federer enostavno ni več našel odgovora na agresivno igro Nadala. “To bi bila zame 14. zmaga na turnirjih za grand slam? Ne želim razmišljati o tem, ker me v finalu čaka težak nasprotnik,” je po novi zmagi proti staremu rivalu dejal Nadal, ki bi se z zmago v finalu po osvojenih grand slamih lahko izenačil s Petom Samprasom.

Pred polfinalnim obračunom je bilo veliko govora o velikem žulju na dlani leve roke. “Mislim, da se preveč govori o tem. Oblepili smo ga malce drugače in nisem imel težav,” je dejal Nadal, ki se zaveda, da ga v finalu čaka izjemno samozavestni Stanislas Wawrinka: “Igra izjemno. Po zmagah proti Đokoviću in Berdychu ima izjemno samozavest. Že od začetka bom moral igrati agresivno.

Zgodovina sicer ne govori v prid Švicarju. Wawrinka je proti Nadalu izgubil prav vseh 12 medsebojnih obračunov. Za nameček Stan the Man, ki igra v življenski formi, proti Rafi ni osvojil še niti niza.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images