Stan za nagrado tik za Nadala in Đokovića

Tenis ostalo 27. Jan 201411:03 > 11:45

Ljubljana – Veliki zmagovalec prvega turnirja za grand slam v Melbournu Stanislas Wawrinka se je ponedeljkovo jutro prebudil kot tretji igralec sveta. Na vrhu ostajata Rafael Nadal in Novak Đoković.

Stanislas Wawrinka preživlja najlepše dni svojega življenja. Sprva je v deželi tam spodaj na kolena spravil Novaka Đokovića, v finalu mu je moral premoč priznati tudi rahlo poškodovani Rafael Nadal. Ob prvem grand slam turnirju v karieri se je Švicar, ki je končno stopil iz sence velikega Rogerja Federerja, v ponedeljek zavihtel še na najvišje mesto na lestvici ATP v karieri.

Po zaslugi zmage v Avstraliji je Stan the Man iz osmega mesta skočil na tretje. Na vrhu ni sprememb. Nadal je še utrdil prvo mesto, medtem ko je njegov prvi zasledovalec še naprej Novak Đoković. Kljub uvrstitvi v polfinale, je dve mesti izgubil Roger Federer, ki je padel na osmo mesto, kar je njegova najnižja uvrstitev od oktobra 2002.

Brez Slovencev v Top 100
Slovenski igralci so na najnovejši lestvici nekaj malega izgubili. Po novem smo brez igralca v najboljši stoterici. Najvišje je Uvrščen Aljaž Bedene, ki je na 108. mestu. Blaž Kavčič je zdaj 111., Grega Žemlja je 127., navišji skok je uspel Blažu Roli, ki je napredoval za 33 mest in je na 152. mestu.

Serena trdno na prvem mestu
Brez večjih sprememb je ženska lestvica. Še naprej prepričljivo vodi Serena Williams, ki ima od drugouvrščene Viktorije Azarenke skoraj enkrat več točk. Na tretje mesto se je prebila zmagovalka Melboruna Na Li, Marija Šarapova je padla na peto mesto. Od Slovenk najvišje ostaja Polona Hercog, ki drži 67. mesto.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images