Danes v Wimbledonu začenjajo Nadal, Federer, Serena in Šarapova

Tenis ostalo 24. Jun 201411:00 > 11:02

Ljubljana – Drugi dan turnirja v Wimbledonu ne prinaša slovenskega nastopa, zato pa bomo na delu videli Rafaela Nadala, Rogerja Federerja, Sereno Williams, Marijo Šarapovo in ostale. Na KS 1, SK 2 in SK 3 začenjamo točno ob 12:30!

Tudi danes se nam obeta zanimiv dan na “sveti travi”. Za začetek bomo na SK 1 spremljali dvoboj enega od tihih favoritov Stanislasa Wawrinke proti Joau Sousi, na SK 2 program odpiramo z obračunom med Kennyjem De Schepperjem in Keiom Nišikorijem, na SK 3 pa bomo sprva spremljali srečanje med avstralskim veteranom Lleytonom Hewittom in Michalom Przysieznyjem.

V ospredju zanimanja bodo sicer nastopi Rafaela Nadala, Rogerja Federerja, Serene Williams in Marije Šarapove. Španec se bo na prvi oviri pomeril z Martinom Kližanom. Španec v zadnjih dveh letih v Londonu ni imel prav veliko uspeha, saj ga je leta 2012 presenetil Lukaš Rosol, pred letom dni pa Steve Darcis. Se lahko tudi letos ponovi črni scenarij?

Sedemkratni zmagovalec Federer se bo sprva pomeril z Italijanom Paolom Lorenzijem, ki se mu sodeč po gladki zmagi Švicarja na generalki v Halleju ne obeta nič dobrega. Prvo nosilko v ženskem delu Sereno Williams v zadnjem današnjem dvoboju na centralnem igrišču čaka Anna Tatišvili, Šarapova pa bo na igrišču številka 1 lopar prekrižala z domačinko Samantho Murray.

V vsakem primeru nas čakajo razburljivi obračuni in nov paket teniške poslastice iz Wimbledona. Pridružite se nam od 12.30 naprej!

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images