Roger in Mirka donirala milijon švicarskih frankov!

Tenis ostalo 25. Mar 202014:18 > 14:20
Reg Caldecott/Gallo Images/Getty Images

Legendarni švicarski tenisač Roger Federer je družinam v svoji domovini, ki jih je prizadela pandemija koronavirusa doniral milijon švicarskih frankov.

Roger Federer trenutno okreva po operaciji desnega kolena in tudi brez pandemije koronavirusa v tem delu sezone zagotovo ne bi igral. Toda vseeno ne sedi križem rok. Odločil se je namreč, da pomaga tistim, ki to v teh časih najbolj potrebujejo. 

“Za vse so to zahtevni časi. Nihče ne sme biti zapostavljen. Mirka in jaz sva se osebno odločila, da donirava milijon frankov tistim, ki jih je v Švici virus najbolj prizadel. To je šele začetek najinega doprinosa. Upava, da se bodo pridružili tudi ostali. Skupaj lahko premagamo krizo. Ostanite zdravi!”, je dejal 20-kratni Grand slam prvak. 

V video sporočilu je Federer prav tako vse prosil, da naj se držijo navodil in se izogibajo stika z drugimi ljudmi. Gre namreč za pomembno preventivo v boju proti virusu covid-19. 

Švica je ena izmed evropskih držav, ki ima največ težav zaradi pandemije. Število okuženih je tam preseglo 10.000, zaradi virusa pa je umrlo več kot 140 ljudi.