Laverjev pokal letos pred polnimi tribunami

Tenis 20. Maj 202118:27 > 18:42
Clive Brunskill/Getty Images for The Laver Cup

Letošnja izvedba teniškega obračuna med Evropo in preostalim svetom bo letos gostil Boston, kjer so se odločili, da ob trenutni ravni cepljenja prebivalstva v dvorano spravijo toliko gledalcev, kolikor jih premore zmogljivost.

Tekmovanje med reprezentancama Evrope in Sveta, ki je že v svoji prvi sezoni 2017 postalo prava uspešnica, se bo letos med 24. in 26. septembrom odvijalo v bostonskem TD Gardnu.

Dodatne vstopnice bo organizator v prodajo spravil že na začetku junija. Tekme Laverjevega pokala, ki se imenujejo po najuspešnejšem avstralskem teniškem igralcu, Rodu Laverju, sicer ne štejejo za točke in posledično razvrstitev na ATP lestvici.

Ekipe za letošnjo izvedbo še niso znane, z izjemo Rogerja Federerja in Dominica Thiema, ki sta že potrdila zastopanje stare celine, medtem ko bo ekipa sveta izbrana naknadno, sta pa znana oba kapetana.

Evropo bo vodil legendarni Šved, Björn Borg, svetovni reprezentanci pa bo poveljeval kontroverzni Američan, John McEnroe. Tridnevno druženje je lani odpadlo zaradi pandemije novega koronavirusa.

Komentari

Vaš komentar