Suljić po zmagi: Do 16. leta želim biti med profesionalci

Tenis 22. Dec 202119:22 1 komentar
Foto: Twitter

Po velikem uspehu na Floridi, kjer je Ljubljančan Svit Suljić pokoril vso konkurenco na Orange Bowlu do 12. leta starosti, je mladi up spregovoril za Teniško zvezo Slovenije.

Suljić je v Facebook pogovoru za TZS dejal, da je izjemno tekmovalen in da je zanj slovo v 1. krogu tekmovanj enak porazu v finalu.

“Pred vsakim turnirjem si zastavim cilj in to je seveda 1. mesto. Priznam, sem zelo tekmovalen in zame štejejo le zmage. Zavedam se, da je finale lep rezultat, a sem hkrati v primeru poraza izjemno razočaran,” je povedal Suljić, čigar oče je nekdanji nogometaš. Nosil je dres Nafte in Mure, tako da ima Svit športne gene. “Oba z mamo me stoodstotno podpirata,” dodaja Suljić.

“Oče in mati sta mi zaupala, zato sem tudi sebi bolj zaupal. Ves čas sta mi govorila, da zmorem. Po počitnicah se bom začel pripravljati na dva močna turnirja, prvi je v Boltonu, drugi v Tarbesu,” je Suljić potrdil svoj nastop na svetovno znanem tekmovanju Les Petit As, ki ga vsako leto gosti jug Francije.

Čimprej v družbo najboljših

Kot dolgoročen cilj je Suljić razkril željo po čim prejšnjem nastopu med profesionalci. “Pri 16. oziroma 17. letih želim igrati že na profesionalnih turnirjih, da bom imel ranking na ATP lestvici, če gremo pa še dlje, so želje povezane z uvrstitvijo med najboljših deset na svetu.

Suljić je ‘razkril še karte’ kar zadeva njegovega vzornika: “To je Roger Federer. Všeč mi je njegov slog igre, tudi to, kako se obnaša. Je kulturen, ne krega se s sodniki, ne meče loparja in ko postanem profesionalec želim biti tudi sam tako miren.”

Celoten pogovor z zmagovalcem Orange Bowla do 12. leta starosti:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje