Tretjemu igralcu sveta počil film, z loparjem nad sodnika

ATP 23. Feb 202210:22 > 28. Mar 2022 14:05
Foto: Guliverimage

Nemec Alexander Zverev je na turnirju v Acapulcu v prvem krogu dvojic povsem izgubil živce. V paru z Brazilcem Marcelom Melom je izgubil proti Britancu Lloydu Glasspoolu in Fincu Haariju Heliovaari z 1:2 v nizih. Tretji igralec sveta je skozi srečanje večkrat pokazal nezadovoljstvo z odločitvami sodnika, po zadnji točki pa je štirikrat z loparjem udaril po sodniškem stolpu.

24-letni Nemec nastope v mehiškem Acapulcu končuje zelo hitro. Po nešportnem obnašanju je bil namreč s strani organizatorjev odstranjen s celotnega turnirja, kjer je v posamični konkurenci sicer napredoval v drugi krog.

Manj uspešen pa je bil v paru z Brazilcem Marcelom Melom v tekmi dvojic. Proti Britancu Lloydu Glasspoolu in Fincu Haariju Heliovaari je bila nemško-brazilska naveza neuspešna, tekmeca sta bila boljša s 6:2, 4:6 in 10:6.

A tekmo je zasenčil incident ob njenem koncu, ko je Zverev, sicer tretji na svetovni teniški lestvici ATP, povsem izgubil živce. Bil je nezadovoljen z delom glavnega sodnika Italijana Alessandra Germanija, kar mu je nazorno pokazal. Najprej je trikrat močno udaril po sodniškem stolpu, pri čemer je z enim udarcem skoraj zadel sodnika v nogo. Ko je že izgledalo, da se je 24-letnik pomiril in je sedel na klop, je še enkrat vstal in po sodniškem stolpu udaril še enkrat. Zraven je vpil na sodnika z besedami: “Uničil si celo prekleto tekmo!”

Svoje nezadovoljstvo s sojenjem je teniški igralec iz Hamburga sicer večkrat pokazal že med tekmo, ob eni izmed točk za nasprotnika je na sodnika vpil in ga zmerjal z besedami “prekleti idiot”.

Organizatorji turnirja niso dolgo čakali na izključitev Zvereva s turnirja, pričakovati pa gre, da bo olimpijski prvak iz Tokia 2020 za svoje početje prejel še kakšno dodatno kazen tudi s strani Mednarodne teniške zveze.

Komentari

Vaš komentar