V prvem nizu nemočen, nato je bila zgodba povsem drugačna

Davisov Pokal 16. Sep 202212:52 0 komentarjev
Bor Artnak v boju za reprezentanco Slovenije; Foto: Guliverimage

Slovenska moška teniška reprezentanca je danes začela nastope v II. svetovni skupini Davisovega pokala. V Portorožu se meri z Estonijo, prvi posamični dvoboj pa je dobil domačin Bor Artnak, ki je Estonca Marka Lajala premagal z 0:6, 6:1, 6:3.

Artnak je bil v obračunu proti Estoncu v prvem nizu povsem nemočen. Slednji je takoj vzpostavil bolj agresivno igro, na katero 18-letnik ni imel pravega odgovora. Leto starejši Estonec v prvem nizu ni oddal niti igre.

V drugem je bila zgodba povsem drugačna, Artnak je precej dvignil raven tenisa, našel prava orožja in si takoj zagotovil prednost. Na krilih pridobljene samozavesti pa je brez težav izenačil na 1:1.

V odločilnem nizu sta bila igralca bolj izenačena. Odločitev je padla v osmi igri, ko je Artnak izkoristil drugo priložnost za odvzem servisa in nato v naslednji igri zaključil prvi dvoboj v Portorožu.

“Mark je začel res dobro, igral je v visokem ritmu, kar mi ni ustrezalo. Pričakoval sem malce drugačno igro, a sem se po prvem nizu umiril, s kapetanom sva se pogovorila, kako bi ga lahko ranil. V prvem nizu nisem našel ritma na servis, v drugem pa mi je to uspevalo precej bolje,” je začetek dvoboja ocenil Artnak.

“Dvoboj se je končal tako, da je težko prihajal do ‘break’-žogic. Vidi se, da sem bil osredotočen na svoj servis, čakal sem na prvo priložnost. Ko mi je uspel odvzem servisa v drugem nizu, sem vedel, da se bo tekma obrnila. Kasneje sem igral zelo pametno in srečen sem, da sem Sloveniji prinesel prvo točko,” je še dejal 18-letni domačin.

Bedene bo izraziti favorit

Slovenska zasedba je torej povedla z 1:0 v zmagah. Drugi dvoboj bo odigral Aljaž Bedene proti Kristjanu Tammu. Triintridesetletni Ljubljančan, ki se ta vikend poslavlja od poklicnega tenisa, je izraziti favorit.

Foto: Guliverimage

Po obeh današnjih obračunih sledijo še trije v soboto. Najprej se bosta v dvojicah Bedene in Blaž Kavčič, ki se ta teden prav tako uradno poslavlja od tenisa, pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju, nato sledita še posamična obračuna Bedene – Lajal ter Artnak – Tamm.

V slovensko reprezentanco sta bila vpoklicana še Maj Premzl in Matic Križnik, a bosta na priložnost čakala kot rezervi selektorja Grege Žemlje.

Zmagovalec para mora v petih predvidenih dvobojih zbrati tri točke, napredovanje pa prinaša igranje v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!