Šarapova brez zdravila za izjemno Sereno

WTA 3. Jan 201414:53

Ljubljana – Viktorija Azarenka se bo v finalu Brisbanea (v živo v soboto ob 10.00) po pričakovanjih pomerila s Sereno Williams, ki ni dovolila presenečenja proti Mariji Šarapovi.

Serena Williams ostaja trn v peti Marije Šarapove, ki na zmago proti Američanki čaka vse od leta 2004. Rusinja je v Brisbaneu lovila komaj tretjo zmago proti Američanki, toda klavrne statistike ni uspela izboljšati. Williamsova je dobila že 15. medsebojni obračun in se za nameček uvrstila v finale turnirja v Brisbaneu, kjer jo čaka druga nosilka Viktorija Azarenka. Neposredni prenos finalnega srečanja v soboto ob 10.00 na SK 1.

Williamsova je prvi niz dobila gladko s 6:2, v drugem pa imela veliko več dela. Odločitev je padla šele v podaljšani igri. Šarapova je imela lepo priložnost, da bi izenačila izid in se vrnila v igro. Pri vodstvu s 5:4 je imela dva servisa, a je napravila dvojno napako in Američanki pustila, da je dobila novo priložnost. Williamsova ponujene priložnosti ni zapravila in zmago potrdila z asom (9:7).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images