WTA Stanford na Sportklubu: Še nikoli prej tako zvezdniška zasedba!

WTA 30. Jul 201410:26 > 10:28
Dobri trije tedni so menili od zaljučka tretjega turnirja velike četverice, zato tudi ženska teniška karavana v ZDA že začenja dolge priprave na grand slam turnir v New Yorku. Prvi pravi preizkus na trdi podlagi je turnir v Stanfordu, ki ga že od ponedeljka lahko spremljate na programih televizije Sportklub. Letos so organizatorji uspeli privabiti kar nekaj zvenečih imen, ameriški mediji pišejo, da pravzaprav tako močne ženske teniške zasedbe v Stanfordu niso imeli še nikoli. Prenose lahko spremljate na naših prvih dveh programih SK1 in SK2. Na enki tekme lahko spremljate med 22. in 23. uro ter po 4. uri zjutraj, na dvojki pa od 23. ure dalje. Za natačnen spored kliknite na Sportklubovo rubriko “spored”.
V zgornjem delu razpredelnice je med favoritinjami seveda Serena Williams, ki je nastopanje na turnirju začetla  proti Karolini Pliškovi. Američanka se želi z dobro predstavo v Stanfordu odkupiti za zgodnji izpad na turnirjih v Parizu in Wimbledonu. Sereno po vseh pričakovanjih v četrtfinalu verjetno čaka težak obračun s Srbkinjo Ano Ivanović, ki pa mora pred tem še izločiti Kanadčanko Carlo Zhao.
Zanimiv obračun, ki ga pričakujejo ljubitelji tenisa, čaka tudi Venus Williams in Victorio Azarenkovo. Belorusinja v svoji karieri proti starejši izmed sester Williams še nikoli ni osvojila niti niza. Vsaj na papirju je spodji del razpredelnice turnirja šibkejši, kot favoritinji pa sta dobro na poti v polfinale druga in tretja nosilka turnirja, Agnieszka Radwanska in Angelique Kerber. V Stanfordu je bila sicer letos branilka naslova Dominika Čibulkova, a jo je že v prvem krogu izločila Španka Garbine Muguruza.
Turnir WTA Stanford na Sportklubu:

Sreda ob 22:00 in 04:00, v živo na SK1, ob 23:00 v živo na SK2

Četrtek ob 22:00 in 04:00, v živo na SK1, ob 23:00 v živo na SK2

Sobota ob 01:00 in 05:00, v živo na SK1, ob 01:00 v živo na SK2

Author: L.S., Foto: Getty Images