Federer začenja v Torontu, Venus in Azarenka v Montrealu

WTA 5. Avg 201411:44 > 11:47

Ljubljana – Turnirja v Torontu in Montrealu danes že prinaša nastope nekaterih največjih zvezd svetovnega tenisa. V Torontu se bo tako predstavil Roger Federer, v Montrealu pa z nastopi začenjati Venus Williams in Viktorija Azarenka.

Po nekoliko daljšem počitku po finalnem porazu v Wimbledonu se Roger Federer v Kanadi vrača v teniške arene. Švicar bo kmalu zakorakal v “Jezusova leta”, a zdi se, da to pri njem ne šteje. V Kanadi je njegov obraz izjemno priljubljen in organizatorji v osrednjem dvoboju današnjega dne proti Petru Polanskemu pričakujejo nabito poln osrednji stadion Rexall centra.

Kanadčan na lestvici ATP zaseda šele 129. mesto, na turnirju pa nastopa s posebnim povabilom organizatorjev. Strokovnjaki mu pripisujejo le malo možnosti in dejansko bi njegova zmaga pomenila veliko presenečenje. V letošnji sezoni je na osmih obračunih slavil le enkrat, že kar nekaj časa pa čaka na jubilejno 80. zmago v karieri. Lahko preseneti Federerja?

Prvi derbi dneva: Gasquet – PospisilPo sobotnem polfinalu v Washingtonu se bosta Richard Gasquet in Vasek Pospisil znova srečala. V ZDA je bil boljši drugi, kar pomeni, da bo Francoz iskal maščevanje za boleč poraz. Pospisil bo pred domačimi gledalci lovil nov vrhunski dosežek, lani je prišel vse do polfinala, kjer ga je ustavil rojak Miloš Raonić.

V Montrealu Venus in AzarenkaV Montrealu, kjer se merijo dekleta, bosta imeli danes glavno besedo Venus Williams in Viktorija Azarenka. Američanka je na zadnjih turnirjih dokazala, da se še vedno lahko kosa z najboljšimi igralkami na svetu, kar bo poskušala potrditi tudi v Kanadi. V 1. krogu jo čaka 11 let mlajša Anastazija Pavljučenko.

Zelo zanimiv bo tudi obračun med Viktorijo Azarenko in Alize Cornet. Belorusinja je končno pozdravila poškodbo, morda v zadnjem času ne blesti, toda na obraz se ji je znova vrnil prepoznavni nasmešek. Prihodnji teden bo v Cincinnatiju branila naslov, tako da jo čakata dva naporna tedna. Francozinja na drugi strani v letošnji sezoni igra najboljši tenis v karieri, kar bo poskušala potrditi tudi v Kanadi.

Tudi danes bomo oba turnirja iz države z javorjevim listom na zastavi spremljali od 17:00 naprej v živo na vseh treh programih.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images