SK 1 ob 19:00: Williamsova in Halepova v Miamiju v finalu pred finalom!

WTA 2. Apr 201514:42 > 14:43
Medtem, ko se morata med moško konkurenco na drugem teniškem masters turnirju v letošnji sezoni v Miamiju dva četrtfinala para še odigrati, pa sta že znana oba polfinalna para med žensko konkurenco, igrala pa se bosta že nocoj. Potem, ko je v sredo zvečer s 6:1 in 7:5 Simona Halep odpravila Stephensevo, si je zagotovila epski polfinalni dvoboj s Sereno Williams, prvo nosilko turnirja. Halepova je sicer obračun začela še bolj silovito, kot kaže končni rezultat … V drugem nizu je namreč vodila že s 3:0, ko je bilo odigranih vsega skupah 40 minut, a je nato Stephensova vrnila udarec in se pri rezultatu 5:4 vrnila v igro. Serena Williams je sicer svoje delo v četrtfinalu opravila nekoliko težje, proti Sibini Lisicki je za napredovanje potrebovala tri nize (7:6, 1:6, 6:3). Serena in Halepova sta se doslej sicer pomerili zgolj petkrat, Američanka pa v zmagah vodi s 4:1, toda edini poraz proti Romunjki doslej ostaja zelo boleč; lani v Singapurju na zaključnem turnirju sezone je mlajša sestra Williams utrpela najhujši poraz v karieri (6:0 in 6:2). Takrat se je zgodilo tudi prvič v zgodovini, da je kakšna romunjska tenisačica premagala svetovno številko 1. Prenos obeh polfinalnih dvobojev med žensko konkurenco bo danes na prvem programu SK 1, ob 19:00 in nato še ob 3. uri zjutraj v noči na petek.


Serena Williams se je sicer iz svojega poraza marsikaj naučila, saj je Halepovo po porazu v skupinskem delu nato zanesljivo odpravila v velikem finalu, z rezultatom 6:3 in 6:0. Halepova se zmage v skupini vseeno zelo rada spominja in se je bo, po svojih besedah, rada spominjala vse življenje. “Seveda te zmage ne bom pozabila nikoli, igrala sem fenomenalno teniško partijo. Enostavno moram verjeti, da jo lahko spet premagam. Moram iti na igrišče z mislijo, da imam svoje možnosti,” je pred težkopričakovanim dvobojem z ameriško nasprotnico povedala Halepova.
Omenjeni tekmeci bi se sicer morali srečati že pred dvema tednoma v polfinalu turnirja v Indian Wellsu v Kaliforniji, na katerem je Serena Williams zaigrala prvič po letu 2001, a je morala prva igralka sveta dvoboj tik pred zdajci zarad poškodbe desnega kolena odpovedati. “Zelo se že veselim prihajajočega dvoboja, saj nazadnje nisem mogla nastopiti, zaradi česar sem bila zelo razočarana. Na žalost niti približno nisem bila zdrava in nared za dvoboj,” pa je povedala Serena.
V spodnjem delu razpredelnice je bila druga nosilka turnirja Maria Šarapova, a je že svoj prvi obračun proti rojakinji Darii Gavrilovi izgubila, na koncu pa sta si drugi polfinale, ki bo močno v senci zvezdniškega prvega, zagotovili deveta nosilka Andrea Petković in dvanajstopostavljena Carla Suarez Navarro.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Image