V torek na SK začetek zaključnega turnirja: Katera bo najboljša?

WTA 21. Okt 201311:44 > 11:44

Istanbul – Od torka naprej na programih Sport Kluba spremljajte zaključni turnir najboljših osmih teniških igralk iz Istanbula. V Turčiji tudi Katarina Srebotnik.

Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova, Angelique Kerber, Viktorija Azarenka, Li Na, Sara Errani in Jelena Janković. Osmerica igralk, ki se bo od torka borilo za zmago na prestižnem finalnem turniju v Istanbulu. Nagradni sklad je visok kar šest milijonov ameriških dolarjev.

Prva favoritka za končno zmago je zagotovo številka ena Serena Williams, ki bo skupaj z Radwansko, Kvitovo in Kerberjevo nastopala v rdeči skupini. V beli skupini so pristale Azarenka, Na, Erranijeva in Jankovićeva. V polfinale napredujete dva najboljši iz vsake skupine.

Težka skupina, morala bom biti pripravljena. To je glavna stvar na tem turnirju, moraš biti pripiravljen od prvega obračuna naprej,” je pred turnirjem dejala Američanka, tudi branilka naslova.

V Istanbulu tudi Srebotnikova
Svojo predstavnico bomo imeli po zaslugi Katarine Srebotnik tudi Slovenci. Velenjčanka se bo skupaj z Nadjo Petrovo predstavila v igri dvojic, kjer imata status tretjih nosilk. Na zaključni turnir so se prebile še Sara Errani-Roberta Vinci (1), Peng ShuaiHsieh Su Wei (2) in Elena VesninaEkaterina Makarova (4).

WTA, zaključni turnir:

Rdeča skupina
Serena Williams (1)
Agnieszka Radwanska (3)
Petra Kvitova (5)
Angelique Kerber (8)

Bela skupina

Viktorija Azarenka (2)
Li Na (4)
Sara Errani (6)
Jelena Janković (7)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images