Na SK 1 in 2: Osmerica najboljših za zadnjo lovoriko

WTA 22. Okt 20139:57 > 10:04

Istanbul – Danes bodo na sporedu prvi trije obračuni na zaključnem turnirju serije WTA v Istanbulu. Dvoboje iz Turčije od 16.00 naprej spremljajte na SK 1 in SK 2.

Danes bo na igrišče že prvič stopila branilka naslova in prva igralka sveta Serena Williams. Američanka se bo v drugem dvoboju dnevu pomerila z Nemko Angelique Kerber, najnižje rangirano igralko v Istanbulu. Serena je velika favoritinja, letos je dobila deset turnirjev, tudi turnirja za grand slam na OP Francije in OP ZDA. V celotni sezoni je ob 74 zmagah le štirikrat izgubila. Nemka bo stavila na neobremenjenost. “Nikoli ni lahko, vendar se dobro počutim in nimam kaj izgubiti,” je pred prvim obračunom dejala Kerberjeva, ki se je kot zadnja uvrstila na zaključni turnir.

Obračune v Istanbulu bosta sicer odprli Viktorija Azarenka in Sara Errani. Belorusinja velja za največjo grožnjo Williamsovi, če bo svojo vlogo lahko upravičila, pa bomo videli že na prvem obračunu z Erranijevo, ki letos drugič nastopa na zaključnem turnirju osmerice. Zadnji današnji dvoboj bosta zaznamovali Agnieszka Radwanska in Petra Kvitova. Slednja že pozna občutek, kako je slaviti na zadnjem turnirju sezone (2011), Poljakinja pa bo tokrat petič igrala na zaključku in poskušala osvojiti svoj četrti letošnji turnir.

Zaključni turnir serije WTA, Istanbul, prvi dvoboji:

Rdeča skupina:

Serena Williams (ZDA/1) – Angelique Kerber (Nem/8)
Agnieszka Radwanska (Pol/3) – Petra Kvitova (Češ/5)

Bela skupina:

Viktorija Azarenka (Blr/2) – Sara Errani (Ita/6)

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images