Po 29-ih mesecih Šarapova znova do lovorike

WTA 15. Okt 201710:15 > 10:18
Elsa, Getty Images Sport

Vrnila se je Marija Šarapova! Po dveh letih in pol in po 15-mesečni suspenziji je po dolgem času do 36. trofeje v zgodovini prišla Rusinja, ki je v Tianjinu premagala Aryno Sibalenko.

V odličnem obračunu je Marija Šarapova proti razpoloženi nasprotnici odigrala mirno in strpno, na koncu pa s svojimi izkušnjami slavila po 29-ih mesecih suše brez lovorike. Naj spomnimo, da je Rusinja morala prestati suspenzijo zaradi jemanja nedovoljenih poživil.

Na koncu je s 7:5 in 7:6 premagala Belorusinjo Aryno Sibalenko in osvojila turnir v Tianjinu na Kitajskem.

Na današnjem obračunu se je videlo, da Belorusinji primankuje izkušenj. Saj je v obeh nizih namreč vodila. V prvem nizu je vodila s 4:1 pa potem izgubila dve igri na svoj servis ter klonila s 7:5. V drugem pa je vodila že s 5:1, pa na koncu izgubila po podaljšani igri z 10:8. 

Marija Šarapova pa je s svojimi izkušnjami katerih očitno ni pozabila tako hitro, danes premagala nasprotnico, ki bi po vsej verjetnosti dobila srečanje, če bi le bila malenkost bolj odločna in nekoliko bolj verjela v svoj uspeh. Na koncu pa se je danes kar nekako ustrašila svoje nasprotnice z imenom.