WTA Singapur: Znana oba polfinalna para

WTA 27. Okt 201714:59 > 15:12
Getty images/Tom Dulat

Ukrajinska tenisačica Elina Svitolina je na zaključnem turnirju WTA turneje v Singapurju z 2:0 (6:3, 6:4) ugnala prvo igralko sveta, Simono Halep. S tem je Romunki preprečila nastop v izločilnih bojih, pa čeprav pred tekmo niti sama ni imela možnosti za vstop v polfinale.

Prva igralka sveta je že takoj na začetku dovolila, da ji Svitolina vzame servis. Do konca prvega niza Halepova ni prišla niti do ene same priložnosti za “brejk”, Svitolina je slavila s 6:3.

V drugem nizu je bilo bolj izenačeno. Halepova je povedla z 2:0, takoj zatem je servis vzela tudi Svitolina, odločilni trenutek tekme pa se je zgodil v sedmi igri , ko je imela Romunka dve žogici za 4:3, ju zapravila, Svitolina pa je izkoristila že prvo žogico za zmago.

Pri porazu Halepove je največ pridobila Francozinja, Caroline Garcia, ki je zjutraj premagala Caroline Wozniacki. Ker sta imeli obe tenisačici po skupinskem delu 2 zmagi in poraz, medsebojni duel pa je dobila Garcia, bo kot prvouvrščena v skupini polfinale jutri igrala proti Venus Williams, medtem ko Danko čaka dvoboj s Karolino Pliškovo.