Kaja Juvan ni uspela priti na vrh mladinskega tenisa

WTA 29. Okt 201717:30 > 17:35
Getty Images

16-letna slovenska teniška igralka Kaja Juvan je obstala tik pod vrhom mladinskega mastersa v kitajskem Chengduju. V finalu je s 4:6 in 3:6 izgubila proti Ukrajinki Marti Kostjuk.

 Kot poroča STA, sta se obe tekmovalki na turnirju najboljših mladih igralcev na svetu pomerili še v skupinskem delu, kjer je prav tako zmago slavila Marta Kostjuk, a sta dan pozneje obe zmagali v polfinalu ter se še enkrat srečali v finalu. Kaja Juvan je v polfinalu premagala prvo igralko na ITF lestvici Američanko Whitney Osuigwe (7:5, 6:1), Kostjukova pa Argentinko Lourdes Carle (6:3, 7:5).

Juvanova je izgubljeno priložnost obžalovala, a jo je spomin na ugodno teniško letino razvedril: “Danes se žal ni izšlo po mojih načrtih, zato sem razočarana. Če pogledam napredek, ki sem ga naredila v zadnjih treh mesecih, ko več igram na trdi podlagi, in rezultate na zadnjih treh turnirjih, pa moram biti zadovoljna. Danes sem imela svojo priložnost, a je nisem izkoristila. Verjamem, da bova z Marto odigrali še veliko srečanj in se ji bom lahko oddolžila za današnji poraz.”

V zadnjem letu je Juvanova postala zmagovalka neuradnega svetovnega prvenstva za mlajše kategorije na turnirju Orange Bowl, v Wimbedonu je skupaj z Olgo Danilović postala zmagovalka v konkurenci dvojic, kmalu zatem je postala uradna evropska prvakinja (v finalu je premagala prav Kostjukovo) in na zadnjem dejanju sezone igrala finale mladinskega masters turnirja na Kitajskem. Novembra bo praznovala 17. rojstni dan, trenutno pa je na članski lestvici WTA na 541. mestu