Pustila tenis, odprla hotel za živali

WTA 4. Dec 201721:46 > 22:06
Facebook

Nekoč najbolj obetavna teniška igralka sveta, Portugalka Michelle Larcher de Brito, se je (vsaj začasno) poslovila od teniških igrišč in se bo odslej bolj posvečala negi hišnih ljubljenčkov.

Trenutno 354. igralka sveta profesionalnega dvoboja ni odigrala že vse od julija, sicer pa se jo marsikateri ljubitelj belega športa spomni po dveh zadevah: kot eno izmed najbolj glasnih igralk na WTA turneji ter kot krvnico Marije Šarapove, saj je Rusinjo leta 2013 premagala v 2. krogu Wimbledona.

Portugalka, ki bo januarja dopolnila 25 let, se sicer uradno ni upokojila, vendar odprtje hotela za hišne ljubljenčke v Bradentonu na Floridi jasno sugerira, da tenis za njo ni več na prvem mestu. In vprašanje, če kdaj sploh bo!

Michelle Larcher de Brito smo pobliže spoznali na prelomu desetletja, ko je kot 16-letna senzacija vstopila celo med najboljših 100 na svetu (76. mesto). Leta 2009, ko se je to zgodilo, je štela rosnih 16 “pomladi” in 5 mesecev.

Še preden je napolnila 21 let, je uspela premagati tako renomirane igralke, kot na primer Agnieszka Radwanska, Svetlana Kuznecova, Ana Ivanović, Coco Vandeweghe, Kristina Mladenovic, Barbora Strycova, Mirjana Lučić Baroni, Magdalena Rybarikova in prej omenjena Šarapova.