Venus Williams oproščena krivde

WTA 21. Dec 201717:17 > 17:18
Cameron Spencer/Getty Images

Floridska policija je potrdila, da nekdanja številka ena svetovnega tenisa Venus Williams ni kriva za prometno nesrečo s smrtnim izidom, v katero je bila vpletena na začetku junija.

Policija je končala več mesecev dolgo preiskavo in sporočila, da noben voznik ni bil kriv za nesrečo, ki se je zgodila med zastojem na križišču avtoceste na jugu Floride, zato ne bo podala nobene kazenske ovadbe, je poročal časopis South Florida Sun-Sentinel.

Ugotovili so, da je Williamsovi, ki je hotela prečkati šestpasovnico, prednost odvzel neidentificirani tretji avto. To je povzročilo niz dogodkov, po katerih se je hyundai sedan, ki ga je vozila Linda Barson, zaletel v športno terensko vozilo Williamsove, ki se je ustavilo na križišču.

Ne Williamsova ne Barsonova v trčenju, hitrost vozila naj bi bila osem kilometrov na uro, nista bili poškodovani, mož Barsonove, 78-letni Jerome Barson, ki je bil sopotnik v avtomobilu, pa je dobil poškodbo glave, zaradi katere je 11 dni po nesreči v bolnišnici umrl. “Neznano temno vozilo … je povzročilo niz dogodkov, zaradi katerih je prišlo do trčenja Barsonove v vozilo Williamsove,” piše v policijskem poročilu. Starejša izmed sester Williams zaradi prekrška ni bila kaznovana, hkrati v njeni krvi niso našli sledi alkohola ali mamil.

Barsonova družina je sicer proti teniški zvezdnici vložila civilno tožbo zaradi domnevne odgovornosti za smrt.