Taškent: Jakupovičeva v treh nizih do zmage

WTA 24. Sep 201812:07 > 12:08
Anthony Au-Yeung/Getty Images

Po dveh dolgih in težkih urah igre je slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič na turnirju v Taškentu uspela premagati Ano Blinkovo s 6:4, 5:7, 6:4 in se uvrstiti v drugi krog turnirja.

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je bila zelo odločna pri svojem začetnem udarcu skozi celoten obračun, za nameček pa so ji pomagale tudi številne dvojne napake svoje nasprotnice Ane Blinkove, ki je dvoboj končala z 12 dvojnimi napakami.V vsakem nizu pa smo videli lep boj za vsako točko, a je na koncu odločila mirnost naše teniške igralke, ki jo je kazala predvsem v zaključku prvega in tretjega niza. .

Blinkova je v odločilnem nizu imela gromozansko prednost s 4:1 v igrah, a ni vzdržala pritiska Jakupovičeve, ki se ni ustrašila izziva.

Jakupovičeva je tudi edina igralka iz področja Balkana, ki je uspela dobiti svoj dvoboj uvodnega dne turnirja v Taškentu.

Srbkinja Dejana Radanović je izgubila proti Slovakinji Ani Karolini Šmidelovi s 6:3, 6:0, tekmovanje pa je zaključila tudi Hrvatica Jana Fett, od katere je bila s 1:6, 7:6 (4), 6:1 uspešnejša francoska igralka Fiona Ferro.