"Serena se ne rabi opravičevati za nič"

WTA 10. Dec 20189:58 > 9:58
Jaime Lawson/Getty Images for USTA

Legendarni John McEnroe je izpostavil, da se Serena Williams ne potrebuje nikomur opravičiti za incident, ki ga je povzročila v finalu OP ZDA.

Američanka se je za zmago na zadnjem grand slamu sezone borila z Japonko Naomi Osako, med obračunom pa se je zaplletla v vroč besedni obračun z glavnim sodnikom Carlosom Ramosom, ki ga je označila za lopova in lažnivca. Zaradi neprimernega obnašanja je dobila opozorilo že med dvobojem, kasneje bila tudi kaznovana z denarno kaznijo v višini 17 tisoč ameriških dolarjev, za nameček pa tudi izgubila obračun.

Serena Williams se do danes še ni opravičila za incident, ki ga je povzročila. “Komu naj se opraviči?” se je spraševal John McEnroe: “Če je lopov najhuje, kar mu je rekla, imam za vas slabe novice. Številni igralci, vkljuno z menoj, so rekli veliko hujše stvari. Ni lepo, ko vam nekdo reče, da ste lopov, toda prosim vas.”

Legendarni Američan meni, da sta napako naredila tako Serena kot sodnik. “Vsi se zavedamo, da trenerji nenehno delijo nasvete igralcem. On se je naenkrat odločil, da jo kaznuje v finalu OP ZDA. Oba sta naredila napako,” je zaključil McEnroe.