Prvi trener toži Osako za dva milijona dolarjev

WTA 18. Mar 201921:09 > 21:16
Getty Images/Julian Finney

Teniški trener, ki je kot prvi skrbel za trenutno prvo igralko sveta Naomi Osaka, ko je ta imela še 13 let trdi, da je njen oče z njim pdopisal pogodbo po kateri mu pripada kar 20 odstotkov vseh zaslužkov iz turnirjev v karieri japonske teniške igralke.

Trener Cristophe Jean je že vložil obtožnico na sodišče in namerava iztožiti denar od dvakratne zmagovalke turnirjev za Grand Slam in trenutno prve igralke sveta Naomi Osake. Jean trdi, da ga je oče japonske igralke leta 2011 zaposlil, da trenira njuni dve hčeri.

V tem času mu Francois Osaka ni mogel plačati treningov, pa sta se dogovorila za kompenzacijo v obliki 20 odstotkov od zaslužkov Naomi in njene seste Mary tekom kariere. Jean je sodišču predložil tudi kopijo te pogodbe. Osaka pa je do tega trenutka v karieri zaslužila že 10,8 milijona ameriških dolarjev, kar pomeni, da bi njen prvi trener moral v žep pospraviti slaba dva milijona.

Na sodišču bo boj silovit, se pa poraja vprašanje, ali lahko starši sklepajo pogodbe v imenu svojih otrok za nedoločen čas, ali se morajo pogoji pogodbe obnoviti ob polnoletnosti otroka.