Polona Hercog do WTA naslova po sedmih sušnih letih

WTA 14. Apr 201915:27 > 15:29
Getty Images Sport, Julian Finney

Mariborčanka Polona Hercog je osvojila WTA turnir serije International v švicarskem Luganu. Na peščeni podlagi je bila v finalu s 6:3, 3:6 in 6:3 boljša od mlade Poljakinje, 17-letne Ige Świątek.

Polona je tako prišla do svoje tretje zmage na WTA turneji, potem ko je bila v letih 2011 in 2012 najboljša v švedskem Bastadu. Finale je zaznamovalo veliko število preobratov.

Tako je Hercogova dobila prvi niz, v drugem je slavila Świątkova ter tudi v tretjem povedla z 2:0, a je Poloni uspelo nato dobiti kar štiri zaporedne igre in prednost “brejka” ni več izpustila iz rok ter zaokrožila fantastičen teden z novim (starim) trenerjem, Rokom Petelinškom.

Hercogova bo s turnirsko zmago na jutrišnji osveženi WTA lestvici napredovala za 25 mest in se znašla na vsaj 64. poziciji na svetu, če pa Američanka Amanda Anisimova kasneje izgubi v finalu Bogote, bo Štajerka še mesto višje.

Med elitno stoterico najdemo še eno Slovenko, Tamara Zidanšek bo jutri na 67. mestu, Dalila Jakupovič pa je iz elitne druščine izpadla (103. mesto).