Velika zmaga Dalile Jakupovič!

WTA 31. Jan 201716:05 > 16:15
Facebook

Dalila Jakupovič je na WTA turnirju v Tajpeju dosegla zmago kariere. V 1. krogu turnirja je ugnala Francesco Schiavone (7:6 in 6:3) in si z zmago zagotovila status najboljše uvrščene Slovenke na WTA lestvici (okoli 145. mesta).

Dalila Jakupovič  se je v Tajpeju prvič v karieri uvrstila v osmino finala WTA turnirja. 25-letna tenisačica je na WTA International turnirju na Tajvanu z nagradnim skladom 226.750 USD prišla do največje zmage v karieri. S 7:6 (2) in 6:3 je ugnala nekdanjo zmagovalko Roland Garosa Francesco Schiavone in si s to zmago zagotovila dovolj točk, da je na lestvici prehitela Polono Hercog, ki je bila dolgo najboljše uvrščena Slovenka na lestvici WTA.

Jakupovičeva je dvoboj začela odločno in nakazala, da bo storila vse, da se prvič v karieri prebije v 2. krog. V prvem nizu je za zmago potrebovala podaljšano igro, drugi niz pa je Slovenka odigrala fantastično in Schiavonejevi ni dopustila nikakršnih možnosti za vrnitev v dvoboj, ki je trajal uro in 45 minut.

“Mislim da je bil dober match. Francesco sem držala več na bekend strani, ampak mi je kar veliko žog vračala s slice udarcem in ker žoge ne skačejo kaj dosti, sem imela s tem še največ težav. Borila sem se in uspela,” je po zmagi, ki jo pelje na vrh uvrstitve slovenskih igralk na WTA lestvici povedala Dalila. V 2. krogu WTA turnirja jo sedaj čaka še ena bivša zmagovalka turnirjev za Grand Slam, Avstralka Sam Stosur.

“Bomo videli. Forehand ima zelo dober in hiter, tako da jo bom morala stiskati na bekhand in bomo videli, kaj se lahko zgodi,” se je proti naslednjemu dvoboju ozrla Primorka ter za Sportklub dodala, da jo naslednji teden čaka trening, nato turnir z nagradnim skladom 25.000 USD v Nemčiji, potem pa se bo februarja preizkusila še na WTA turnirju v malezijski prestolnici Kuala Lumpur.

Turnir so letos prestavili na novo lokacijo v Tajpej, kjer se igra v dvorani. Lani je turnir na stari lokaciji v Kaoshiungu, kjer se je igralo na prostem, osvojila Venus Williams.