Serena Williams do lovorike po dveh letih!

WTA 12. Jan 20206:32 > 6:46
Phil Walter, Getty Images Sport

Ameriška tenisačica Serena William je v finalu WTA turnirja v Aucklandu premagala rojakinjo Jessico Pegula in na ta način prišla do WTA lovorike po dveh letih.

Od januarja 2017 in zmage v finalu OP Avstralije  je ena največjih tenisačic v zgodovini Serena Williams izgubila na petih zaporednih finalih, kar je njen največji tovrstni niz. Vendar tudi ta negativna serija se je danes končala. V novozelandskem Aucklandu je trenutno 10. igralka sveta v finalu s 6:3, 6:4 ugnala rojakinjo Jessico Pegula in se veselila 73. lovorike v karieri.

Začetek sicer ni bil ravno po godu Williamsovi, ki je že takoj izgubila igro na svoj servis, vendar je potem v nadaljevanju uspela streti nasprotnico ter ji odvzela dve igri na njen servis ter prvi niz dobila s 6:3. 

V drugem nizu je bilo vse skupaj lažje, saj je Serena dominirala ob svojem začetnem udarcu, nasprotnici na njen servis pa povzročala ogromno težav in na koncu tudi drugi niz dobila s 6:4 in se po uri in 36. minutah veselila zelo uspešnega začetka nove sezone.