Marija Šarapova zaključila svojo teniško kariero!

WTA 26. Feb 202014:20 > 14:22
Rob Carr, Getty Images Sport

Ruska tenisačica Marija Šarapova se je pri svojih 32. letih odločila, da konča svojo bogato teniško kariero.

Marija Šarapova je danes tudi uradno sporočila, da končuje svojo teniško kariero. 32-letna Rusinja je v svoji bogati in uspešni karieri osvojila 5 velikih turnirjev za Grand slam. Nekdaj tudi prva igralka sveta je v karieri osvojila 39 WTA lovorik od tega 36 v posamični konkurenci, vključujoč zaključni turnir leta 2004. K vsemu temu pa je dodala še srebrno medaljo na Olimpijskih igrah 2012.

Trenutno je sicer 373. igralka sveta, od začetka teniške kariere pa je v žep pospravila več kot 38 milijonov evrov.

Kako končaš edini način življenja, ki si ga poznal? Kako zapustiš igrišča, na katerih si igrala kot majhna deklica? Kako se posloviš od igre, ki jo imaš rad?” se je spraševala v čustvenem zapisu.

Ta šport mi je prinesel veliko solza in nasmehov, tu sem našla prijetelje, družino in navijače, ki so me podpirali 28 let. Zdaj sem na tej točki, to je zame nekaj novega, zato mi, prosim, oprostite. Tenis, poslavljam se,” je zapisala.

Zaradi tenisa sem spoznala svet, spoznala pa sem tudi, iz kakšnega testa sem. Na tej poti sem odraščala in dozorela. Ne vem še, kaj bom počela, v vsakem primeru pa bom pri novih izzivih dala vse od sebe. Še vedno bom plezala na nove gore, še vedno bom rasla,” je Rusinja zapisala  v sporočilu, ki je bil objavljen v Voguu na strani Vanity Fair.

https://www.instagram.com/p/B9CBIXtJ1eP/

Šarapova je najprej osvojila Wimbledon leta 2004, potem leta 2006 še OP ZDA, leta 2008 OP Avstralije, nato pa v letih 2012 in 2014 še Roland Garros. 

Imela je tudi težave, saj jeJunija 2016 prejela dvoletno prepoved tekmovanja zaradi dopinga na testiranju med turnirjem za OP Avtsralije, pozitivna je bila na meldonij.