King: Prihodnost ženskega tenisa je "dinamitna"

WTA 4. Jul 202012:48 > 12:53
Cameron Spencer/Getty Images

Legendarna ameriška teniška igralka Billie Jean King je navdušena nad tem kako mladi teniški zvezdnici Cori Gauff in Naomi Osaka svojo prepoznavnost uporabljata v dobre namene.

Billie Jean King, ki je zdaj stara 76 let se je v sedemdesetih borila za enakopravnost spolov v tenisu. Zadnja leta pa se bori za enake pravice v družbi. 

Na drugi strani pa sta Cori Gauff in Naomi Osaka v zadnjih tednih večkrat govorile o rasizmu po smrti Georga Floyda, ki je preminil zaradi policijske brutalnosti. 

“Poznam ju in onidve sta neverjetni osebi”, je dejala Kingova

Na mirnem protestu na Floridi prejšnji mesec je Gauffova pozvala ljudi naj volijo in da naj se borijo proti rasizmu. Osaka je v začetku tega tedna za revijo Esquire napisala članek v katerem je razkrila zakaj je potovala v Minnesoto, kjer je bil ubit Floyd, da bi se pridružila protestom. 

“Ni dovolj, da nisi rasist. Moraš biti antirasist”, je zapisala japonska teniška igralka. 

Naomi Osaka je doslej dvakrat osvojila turnir za Grand slam. Cori Gauff pa je na veliki oder teniškega sveta prišla lani v Wimbledonu, ko je izločila Venus Williams. Nato je odlične rezultate zabeležila tudi v Londonu in na odprtem prvenstvu v Avstraliji. Na prvem Grand slam turnirju jo je premagala 21-letna rojakinja Sofia Kenin, ki je kasneje v Melbournu slavila.

“Coco ima neverjetne vodstvene sposobnosti, kar je razvidno iz dejstva, da že dolgo govori o gibanju Black Lives Matter, ki nas vodi po poti enakosti in vključenosti vseh. V vsem kar reče je tako jasna kot da bi bila stara 40 ali 50 let. Osaka tudi precej govori o teh stvareh. Prihodnost ženskega tenisa je dinamitna,” je dejala Kingova