Andreji Klepač se nasmiha uvrstitev v Šenzen

Tenis 16. Avg 20211:13 > 1:21
Guliverimage

Andreja Klepač in Darija Jurak (Hrvaška) sta sicer včeraj izgubili v finalu dvojic na WTA turnirju v Montrealu, a sta se z lepim številom točk prvič letos prebili na mesta, ki ob koncu sezone vodijo na tekmovanje WTA Finals 2021.

V finalu je slovensko-hrvaški tandem z izidom 6:3, 6:4 porazila kanadsko-brazilska dvojica Gabriela Dabrowski / Luisa Stefani , a sta lahko Koprčanka in Zagrebčanka več kot zadovoljni.

Letos sta s skupnimi nastopi zbrali že 2073 točk, kar ju pelje na 7. mesto lestvice Race to Shenzen, ki ob koncu sezone vzame osem najboljših ženskih parov in jih odpelje na Kitajsko, če bodo seveda epidemiološke razmere oktobra sploh primerne za organizacijo.

Če upoštevamo dejstvo, da je Belgijka Elise Mertens med osmerico na omenjeni lestvici uvrščena z dvema različnima dekletoma, je Klepačeva v bistvu celo na šestem mestu. Z Jurakovo bosta ta teden nastopili na turnirju v Cincinnatiju.

Andreja Klepač je na zaključnem turnirju osmerice v konkurenci dvojic sicer dvakrat že nastopila. Leta 2017 in 2018 je bila del elite, ko se je tekmovanje WTA Finals igralo še v Singapurju, njena partnerica pa je bila tedaj Španka, Maria Jose Martinez Sanchez.

Komentari

Vaš komentar