Andreja Klepač v tretji krog dvojic na US Opnu

Grand Slam 3. Sep 202221:10
Foto: Rob Prange via Guliver

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je skupaj s Čilenko Alexo Guarachi napredovala v tretji krog ženskih dvojic na odprtem prvenstvu ZDA. Slovensko-čilska naveza je v drugem krogu igrala proti Čehinjama Lucie Hradecko in Lindo Noskovo ter zmagala s 7:6 (1), 5:7 in 6:3. Dvoboj je trajal dve uri in 10 minut.

Klepačeva in Guarachijeva, trinajsti nosilki, sta v prvem nizu povedli s 5:3, vendar pa sta tekmici izenačili na 5:5 ter nato dobili še enajsto igro na svoj servis. Šele dvanajsta igra je prinesla uspeh Klepačevi in Čilenki, ki sta ob eni izgubljeni točki izenačili ter podaljšani niz dobili z 7:3.

V drugem nizu sta povedli s 5:4, a sta imeli servis v deseti igri tekmici in izenačili na 5:5 ter dobili še drugo igro v nizu za 6:5. Potem sta imeli servis v dvanajsti igri, v kateri sta izkoristili prvo žogico za 1:1 v nizih. Klepačeva in Čilenka sta v tretjem nizu povedli s 5:3 in imeli servis za zmago, povedli sta s 40:15 in nato dobili prvo močno točko za končni uspeh.

Klepačeva in Guarachijeva sta dobro začeli zadnji turnir velike četverice v sezoni in uvodoma proti Britankama Alicii Barnett in Olivii Nicholls slavili s 6:4, 7:5. Lucie Hradecka in Noskova sta v prvem krogu izločili zvezdniški sestri in domačinki Sereno in Venus Williams.

Andreja Klepač je v petek skupaj z Mehičanom Santiagom Gonzalezom izpadla v prvem krogu mešanih dvojic. Avstralca Samantha Stosur in Matthew Ebden sta bila po 56 minutah boljša s 6:3 in 6:3.

Izid, 2. krog, ženske dvojice:

Andreja Klepač/Alexo Guarachi (Slo/Čil/13) – Lucie Hradecka/Linda Noskova (Češ) 7:6 (1), 5:7, 6:3.